ARTHUR JAPIN TE GAST IN LITERAIR CAFÉ

29
November

Op woensdag 29 november is schrijver Arthur Japin te gast in het Literair Café. Arthur Japin schrijft romans en verhalen, toneelstukken en soms een filmscenario. Met zijn eerste roman ‘De zwarte met het witte hart’ brak hij nationaal en internationaal door. Sindsdien verscheen zijn werk in meer dan 20 talen.

Met zijn boek ‘Een schitterend gebrek’ won Arthur Japin de Libris Literatuurprijs en met ‘De overgave’ de NS-Publieksprijs. Ook schreef hij het Boekenweekgeschenk ‘De grote wereld’. ‘Geluk, een geheimtaal’ (november 2019) is Japins tweede deel in de prestigieuze serie Privé-Domein en bevat zijn dagboeken van 2008-2018. In 2022 verscheen ‘Wat stilte wil’. Opnieuw een historische roman, nu over Anna Witsen (1855-1889), een jonge vrouw in de kringen van de Tachtigers, die velen van hen inspireerde met haar vastberadenheid. In 2023, wordt de Engelstalige verfilming van ‘Een schitterend gebrek’ verwacht.

Wie: Het Literair Gezelschap Schiedam

Wat: Lezing Arthur Japin

Wanneer: Woensdag 29 november 2023 om 20:00 uur

Locatie: Bibliotheek De Korenbeurs, Lange Haven 145 SchiedamEntree: 10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek www.debibliotheekschiedam.nl Het Schiedams Boekhuis verzorgt de boekverkoop.

Tegen die tijd is dan ook 'Dromen voor het leven' verschenen.

Over 'Dromen voor het leven':

Na het grote succes van Honden voor het leven slaan Arthur Japin en Martijn van der Linden, grootmeesters in hun vak, opnieuw de handen ineen. Zo vieren zij met ons de fantasie en laten zien hoe je daarmee het alledaagse overstijgt.

Dromen, iedereen kan het, zeker ’s nachts, maar overdag staan we er nauwelijks meer bij stil. Dit dromenboek is een vrolijk pleidooi voor het bewust worden, najagen en vastleggen van de enorme rijkdom van ons onderbewustzijn. Het gaat over dagdromen en nachtmerries, dansen en vliegen, onzindromen en idealen die de wereld verbeteren, maar vooral over hoe je hoop kunt houden tegen beter weten in.

Terug naar overzicht