Boeklancering 'Nevels' Marceline de Waard in Jeneverie 't Spul, Hoogstraat 92, Schiedam

01
Oktober

PROGRAMMA

o   Ontvangst met een feestelijk drankje

o   De uitgever, Inanna van den Berg - Ambilicious, aan het woord

o   Marceline over het schrijven van Nevels

o   Uitreiking eerste exemplaar

o   Signeersessie en napraten onder genot van een drankje en hapje

   Wat als achter de nevels herinneringen tevoorschijn komen

   die een nieuw licht werpen op het verleden?

Fay groeide op in een landhuis op het Drentse platteland, waar de nevels zich hechten aan het veen. In de Randstad bouwde zij daarna een ogenschijnlijk perfect leven op met haar grote liefde Frank. Dit komt onder druk als ze na een ongeval van haar moeder besluit tijdelijk bij haar in te trekken. Tot ongenoegen van Frank.   Een oude schoolvriend van Fay komt ook terug naar het dorp. Hij is op zoek naar de raadsels uit zijn jeugd. Zijn vragen en aanwezigheid confronteren Fay met haar meisjesdromen. En wat probeert haar moeder haar tussen de nevelsprookjes door nu eigenlijk te vertellen?   Terwijl het perfecte leven van Fay langzaam uit elkaar valt, trekken de nevels van het verleden op. Een geheim wordt ontrafeld.    

Marceline de Waard is met twee romans en drie verhalenbundels niet meer weg te denken uit de wereld van vrouwenfictie. Feelgood met een twist. Haar hoofdpersonen zijn sterke vrouwen die het niet altijd gemakkelijk hebben en als hee erop aankomt het heft in eigen handen nemen.

Met de roman  Nevels  zet Marceline een volgende stap in haar schrijverscarrière. Helder proza dat het verhaal subtiel uitlicht.

Terug naar overzicht