Ga samen met filosoof en schrijver van het essay van MvdG Hans Schnitzler in technotherapie!

20
Oktober

We gaan samen met filosoof, schrijver en columnist Hans Schnitzler in gesprek over de invloed van de digitalisering op onze alledaagse leefwereld. Het onderscheid tussen echt en nep in een wereld van virtual reality en deepfakes in historisch perspectief!

Hoe ver gaan we als mens met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie, digitalisering en robotisering? Blijven we nog wel volledig mens? Of worden we cyborgs, of sterker, kunnen we het onderscheid tussen mens en androïde, met een positronisch brein (term gemunt door natuurkundige Isaac Asimov), zoals Data in Star Trek, niet meer maken? Hans Schnitzler plaatst deze vragen in zijn essay De mens, de machine & de therapeut in historisch perspectief.

Annette Jongen van Het Schiedams Boekhuis interviewt Schnitzler over zijn essay en ander werk, waarna we van gedachten kunnen wisselen met elkaar over deze ethische kwestie. Locatie: Literaire Café 't Spul Hoogstraat 92 Schiedam

Hans Schnitzler is filosoof, schrijver en columnist. Hij is auteur van de boeken ‘Het digitale proletariaat’, ‘Wij nihilisten’ en ‘Filosofie van de kroeg’. Eerder was hij columnist van de Volkskrant en sinds 2017 schrijft hij columns voor journalistiek platform Follow the Money.

Foto: Uitgeverij BOT

Terug naar overzicht