Interview & Signeersessie met Karin Quint in het Schiedams Boekhuis

16
September

Interview en signeersessie Karin Quint

Karin Quint is de auteur van de Landgoed Rosaville feelgoodromans Het koetshuisDe theekoepel en de reisgids Het Engeland van Jane Austen. Annette Jongen gaat haar interviewen over haar nieuwste boek De ijskelder uit de Landgoed Rosaville-serie. Na het interview is er uiteraard gelegenheid om het boek te laten signeren door Karin.

Over Karin Quint:

Iedere schrijver is ooit begonnen als lezer. Haar moeder zei altijd dat je een kanon kon afschieten als Karin aan het lezen was, en dat zij dat dan nog niet eens doorhad. Volgens haar vriend is er wat dat betreft niets veranderd.

Met het lezen kwam het schrijven. De eerste keer dat er iets uit haar hand in een soort van drukvorm verscheen, was op de basisschool. Een gestencild krantje met haar stukje op de voorpagina. Op slag wist zij wat zij later wilde worden.

Karin studeerde journalistiek, werkte voor dagbladen, schreef en schrijft voor organisaties en bedrijven. In 2014 verscheen haar eerste boek: Het Engeland van Jane Austen, een reisgids die je door het Engeland voert van een van haar favoriete schrijfsters. In 2019 kwam de Engelse vertaling uit. Samen met haar vriend schreef zij tussendoor nog reisgidsen over Wales en Schotland.

Het begon dus met dat stenciltje op de basisschool. Nu zijn er inmiddels Het koetshuis, en De Theekoepel van de Landgoed Rosaville-serie verschenen en nu dus het derde deel De ijskelder

Terug naar overzicht