Vlaaien
Roel Peeters
Nederlands | 16-10-2025 | 176 pagina's
9789000398546
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 29,99
Gratis bezorging vanaf € 25,-
Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap
Bak overheerlijke Limburgse lekkernijen
Bakker en vlaaienexpert Roel Peeters presenteert in zijn tweede vlaaienboek 35 nieuwe recepten, voor traditionele Limburgse vlaaien, maar ook voor bijzondere bodems, verrassende smaken en nieuwe structuren.
Het boek biedt uitgebreide informatie over de ins en outs van het vlaaien bakken. Welke bakspullen heb je nodig en hoe gebruik je ze? Welke technieken komen erbij kijken? Dankzij Roels heldere instructies en stap-voor-stapfoto’s krijg je genoeg uitleg om thuis van start te gaan.
Maar dan rijst de vraag: welke van de vlaaien kies je om te gaan bakken? Het begint bij de bodem. Kies je voor de traditionele gistdeegbodem, of een bodem van biscuitdeeg of bladerdeeg? Zo is er voor iedere smaak wat wils. Wat dacht je van stracciatellavlaai, Limburgse perenvlaai of kruisbessenvlaai met vanilleslagroom? Rabarbervlaai met venkel, of rijstevlaai met mirabellen? Deze vlaaien vind je niet bij de bakker.
Breng jouw bakplezier naar een hoger niveau, met een spectaculair en heerlijk eindresultaat!
Roel Peeters is geboren en getogen in het Limburgse Kessel. Hij groeide op als bakkerszoon, tussen de vlaaien, in de zaak van zijn vader. Jarenlang runde hij met zijn vrouw Cathelijne de familiebakkerij. Sinds 2022 zijn zij samen een andere weg ingeslagen. Dagelijks geven zij uitverkochte workshops in Het Bak Atelier in Valkenburg aan de Geul. Roels eerste boek Vlaai is een begrip bij vlaailiefhebbers en thuisbakkers.
Biografie
Roel Peeters (1972) is geboren in het Limburgse Kessel. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker nam hij de zaak van zijn ouders over en runde, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats. Roel verkocht de bakkerij en opende ‘Het Bakatelier’ in Valkenburg, dat al snel aan bekendheid won en razend populair werd.
Details
EAN : | 9789000398546 |
Uitgever : | Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum |
Publicatie datum : | 16-10-2025 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 248 mm |
Breedte : | 218 mm |
Dikte : | 20 mm |
Gewicht : | 884 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 176 |
Keywords : | bakboek;bakken;limburg;patisserie;vlaai |