Vlaaien

Roel Peeters


Nederlands | 16-10-2025 | 176 pagina's

9789000398546

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 29,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen




Tekst achterflap

Bak overheerlijke Limburgse lekkernijen

Bakker en vlaaienexpert Roel Peeters presenteert in zijn tweede vlaaienboek 35 nieuwe recepten, voor traditionele Limburgse vlaaien, maar ook voor bijzondere bodems, verrassende smaken en nieuwe structuren.

Het boek biedt uitgebreide informatie over de ins en outs van het vlaaien bakken. Welke bakspullen heb je nodig en hoe gebruik je ze? Welke technieken komen erbij kijken? Dankzij Roels heldere instructies en stap-voor-stapfoto’s krijg je genoeg uitleg om thuis van start te gaan.

Maar dan rijst de vraag: welke van de vlaaien kies je om te gaan bakken? Het begint bij de bodem. Kies je voor de traditionele gistdeegbodem, of een bodem van biscuitdeeg of bladerdeeg? Zo is er voor iedere smaak wat wils. Wat dacht je van stracciatellavlaai, Limburgse perenvlaai of kruisbessenvlaai met vanilleslagroom? Rabarbervlaai met venkel, of rijstevlaai met mirabellen? Deze vlaaien vind je niet bij de bakker.

Breng jouw bakplezier naar een hoger niveau, met een spectaculair en heerlijk eindresultaat!

Roel Peeters is geboren en getogen in het Limburgse Kessel. Hij groeide op als bakkerszoon, tussen de vlaaien, in de zaak van zijn vader. Jarenlang runde hij met zijn vrouw Cathelijne de familiebakkerij. Sinds 2022 zijn zij samen een andere weg ingeslagen. Dagelijks geven zij uitverkochte workshops in Het Bak Atelier in Valkenburg aan de Geul. Roels eerste boek Vlaai is een begrip bij vlaailiefhebbers en thuisbakkers.

Biografie

Roel Peeters (1972) is geboren in het Limburgse Kessel. Daar groeide hij op als bakkerszoon, tussen de vlaaien in de bakkerij van zijn vader. Als derde generatie bakker nam hij de zaak van zijn ouders over en runde, samen met zijn vrouw Cathelijne, de bakkerij in zijn geboorteplaats. Roel verkocht de bakkerij en opende ‘Het Bakatelier’ in Valkenburg, dat al snel aan bekendheid won en razend populair werd.

Details

EAN :9789000398546
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  16-10-2025
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :248 mm
Breedte :218 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :884 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :176
Keywords :  bakboek;bakken;limburg;patisserie;vlaai