Reuchlins reis

De Holland-Amerika Lijn en de landverhuizers

Nederlands | 06-04-2023 | 472 pagina's

€ 24,99

   Bestelbaar   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Korte beschrijving/Annotatie

George Reuchlin stapte in 1912 aan boord van de Titanic en zou nooit aankomen in New York. Een meeslepende geschiedenis van de Holland-Amerika Lijn en de landverhuizers.


Tekst achterflap

In 1891 reist jonkheer George Reuchlin op het nieuwste schip van de Holland- Amerika Lijn naar New York. Zijn vader Otto is medeoprichter van de Rotterdamse stoomvaartmaatschappij. George is zestien, maar het ligt al vast dat hij in zijn vaders voetsporen zal treden. Ruim twintig jaar later, in 1912, stapt George aan boord van de Titanic. Hij overleeft de ramp niet. Zijn dood veroorzaakt een schokgolf in zijn gezin en ver daarbuiten.

Tussen George’ eerste en laatste oceaanreis emigreerden naar schatting dertien miljoen Europeanen naar Amerika, onder wie vele joden uit Rusland en Oost-Europa. De Holland-Amerika Lijn speelde samen met andere stoomvaartmaatschappijen uit Europa een cruciale rol in deze uittocht. Zonder hun onderlinge wedloop om het grootste schip had de trek naar de Verenigde Staten nooit zo’n massaal karakter kunnen krijgen.

Het levensverhaal van George Reuchlin is verknoopt met de Europese Exodus. Er zat een oceaan van verschil tussen zijn bestaan als eersteklaspassagier en dat van de landverhuizers in de derde klas. Maar één ding deelden zij: het verlangen naar een eigen thuis.


Recensie/Quote

'Boland geeft de lezer een helder beeld van de Holland-Amerika Lijn. (…) Al lezend ga je helemaal mee in het diepe verdriet van Athie, als zij bericht krijgt dat de Titanic is gezonken. (…) Reuchlins reis brengt de tamelijk onbekende wereld van de trans-Atlantische stoomvaart tot leven. Boland slaagt erin haar verhaal dicht bij je te brengen. Als je erin begint, kun je niet meer ophouden.'


Biografie

Cathalijne Boland heeft altijd in de wereld van boeken en tijdschriften gewerkt, als redacteur en schrijvend journalist. ‘Reuchlins reis’ is haar debuut.Details

  ISBN :9789021340555
  Auteur: 
  Uitgever :VBK Media
  Publicatiedatum :  06-04-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :216 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :38 mm
  Gewicht :604 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :472