Een breuk in april

Nederlands | 05-09-2023 | 240 pagina's

€ 23,99

   Bestelbaar   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Het aangrijpende verhaal over bloedwraak en noodlot in het hooggebergte van Albanië


Gjorg Berisha heeft, geheel volgens de eeuwenoude wetten van de vendetta, de moordenaar van zijn broer gedood. Vanaf dat moment is hij dertig dagen onschendbaar om de bloedbelasting te betalen. Maar daarna is hij vogelvrij en kan hij elk moment zelf worden omgebracht. Wanneer Gjorg door de ruige en grotendeels verlaten hoogvlakte trekt, kruist zijn pad dat van een koets met daarin het echtpaar Vorpsi, een schrijver en zijn jongere vrouw. Het moment waarop Gjorg en de vrouw elkaar in het voorbijgaan aankijken, raakt hen beiden diep. Zullen zij elkaar terugzien voordat zijn leven half april afgelopen zal zijn?

Op onnavolgbare wijze maakt Ismail Kadare invoelbaar hoe beklemmend en tragisch het leven kan zijn waar regels, wetten en oeroude tradities het lot van het individu bepalen.


In een nieuwe vertaling uit het Albanees door Roel Schuyt


Biografie

Ismail Kadare (Gjirokastër, 1936) studeerde letteren in Tirana en Moskou. In 1990 verliet hij Albanië en kreeg hij asiel in Frankrijk; sinds 1999 woont hij in Tirana en Parijs. Hij schrijft aan een indrukwekkend oeuvre en geldt internationaal als een van de grootste en meest universele schrijvers en als mogelijke Nobelprijswinnaar. In 2005 ontving hij als eerste de Man Booker International Prize voor zijn gehele werk, dat in 45 talen wordt vertaald.Details

  ISBN :9789021468662
  Auteur: 
  Uitgever :Singel Uitgeverijen
  Vertaler : Roel Schuyt
  Publicatiedatum :  05-09-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :214 mm
  Breedte :137 mm
  Dikte :20 mm
  Gewicht :274 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :240