Einddoel Witte Huis 2024


Nederlands | 11-01-2024 | 328 pagina's

9789021475288

Paperback / softback


€ 22,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap

Een onmisbare gids voor als je de Amerikaanse presidentsverkiezingen wilt leren begrijpen.

Elke vier jaar gaan de Amerikanen naar de stembus om de president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Door middel van talloze historische anekdotes en met oog voor grappige details legt Amerikanist en tv-commentator Koen Petersen het proces helder uit.

Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken de voorverkiezingen, hoe zit het met de financiering van de campagnes, waarom wordt de president gekozen door kiesmannen, en niet rechtstreeks door het Amerikaanse volk en hoe kan de kandidaat met de meeste stemmen toch de verkiezingen verliezen? In 21 hoofdstukken loopt Petersen het hele verkiezingsjaar door en geeft de achtergronden bij de begrippen als primaries, caucus, running mate, swing states, en Electoral College. Voor wie de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil kunnen begrijpen en volgen is Einddoel Witte Huis een onmisbare gids.


‘Een compleet overzicht van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, historisch goed onderbouwd en vol relevante feiten.’ – James Kennedy, Universiteit van Utrecht

‘Prettig leesbaar.’ – De Telegraaf


Biografie

Koen Petersen is politicoloog en Amerikanist. Hij woonde enige tijd in New York, reist nog jaarlijks enkele keren naar de Verenigde Staten en volgt de Amerikaanse politiek op de voet. Zowel voor radio als tv duidt hij regelmatig actuele gebeurtenissen. Sinds juni 2023 is hij lid van de Eerste Kamer.

Details

ISBN :9789021475288
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum :  11-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :135 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :348 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :328