Holly

Nederlands | 05-09-2023 | 528 pagina's

€ 24,99

   Bestelbaar   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

‘King is een angstvirtuoos, hij kan je werkelijk bang maken. Lees en kijk over je schouder.’ NRC

Wanneer Penny Dahl het detectivebureau belt in de hoop dat ze haar vermiste dochter Bonnie kunnen vinden, weet Holly Gibney niet zeker of ze de zaak moet aannemen. Haar partner Pete is besmet met corona en haar (behoorlijk gecompliceerde) moeder is net overleden. Eigenlijk zou Holly met verlof moeten zijn. Maar iets in Penny Dahls wanhopige stem maakt het voor Holly onmogelijk om haar af te wijzen.

Slechts een paar straten van waar Bonnie Dahl verdween, wonen professoren Rodney en Emily Harris. Als gepensioneerd, getrouwd stel leiden ze een gelukkig bestaan. Maar ze bewaken een kwaadaardig geheim in de kelder van hun mooie huis, een geheim dat te maken heeft met Bonnies verdwijning. Het is haast onmogelijk om hen te ontmaskeren: ze zijn geslepen, geduldig en genadeloos.

Holly moet al haar talenten inzetten om de gruwelijke professoren te verslaan in dit nieuwe meesterwerk van Stephen King.

Holly Gibney, een van Kings meeslependste en vindingrijkste personages, keert in deze bloedstollende thriller terug om de gruwelijke waarheid achter een reeks verdwijningen in een klein stadje te achterhalen.

Lezers hebben kunnen genieten van Holly’s ontwikkeling van verlegen (maar ook stoere en morele) einzelgänger in Mr. Mercedes, naar Bill Hodges’ partner in De eerlijke vinder, tot ervaren, intelligente, soms wat harde privédetective in De buitenstaander.

In de pers

‘De fantasierijke en tegelijkertijd zo angstaanjagend realistische verhalen van King definiëren wat literatuur hoort te zijn: de oneindige mogelijkheid tot het scheppen van nieuwe werelden.’ de Volkskrant

‘Voorop staat het immense vertelplezier dat van elke bladzijde spat. Vóór alles moet de lezer op intelligente wijze geëntertaind worden. Een betere leermeester voor zij die literaire ambities hebben, is er niet.’ **** De Standaard der Letteren

‘King voert je mee naar de grenzen van de horror.’ Trouw


Biografie

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een begrip. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en wereldwijd werden er circa 400 miljoen exemplaren van verkocht.Details

  ISBN :9789022599839
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler : Annemarie Lodewijk
  Publicatiedatum :  05-09-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :230 mm
  Breedte :150 mm
  Dikte :49 mm
  Gewicht :884 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :528
  Sleutelwoorden :  bovennatuurlijk;horror;spanning;vrouwelijke detective