Bechamel Mucho


Nederlands | 05-07-2024 | 176 pagina's

9789025476038

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

In dit ultieme zomerboek volgen we Alex, entertainer bij een clubhotel op Mallorca. Wie zijn we als we niets hóeven? Geestig en ontroerend schetst Verhulst ons onvermogen om de boel de boel te laten.

Tekst achterflap

Ze hoefden heel even nergens in uit te blinken, niet in hun job, niet in hun sport, niet eens zoveel in het ouderschap zelfs. Het veel te kleine cadeautje van het kapitalisme was dit verlof, een doekje voor het leegbloeden, de grote schijnvertoning van de welvaart. En dus dienden ze te worden verwend.

Bechamel Mucho begint als een zonnige diavoorstelling van een zorgeloze zomer, waarbij allerhande gasten van een Spaans clubhotel de revue passeren. Maar schijn bedriegt, want al snel ontvouwt zich een scherpe en meeslepende schets van de consumptiemaatschappij. De kersverse weduwe, de alleenstaande moeder met kind, de vrouwelijke helft van een uitgeblust echtpaar, de jonge stewardess op zoek naar ontspanning, de fitte fietser, iedere gast heeft haar eigen verhaal. En allemaal willen ze, al dan niet voor een nacht, Alex, de animator van het hotel. En het is Alex die aan het einde van het seizoen moet beslissen wat hij gaat doen. Of eigenlijk: wie hij wil zijn.

Recensie/Quote

'Bechamel Mucho, een bespotting van ordinaire burgerlijkheid in een vakantieresort, maakt een frisse, gedreven indruk. Ook omdat Verhulst speelt met zijn eigen neiging tot overdrijving en bombast. […] Venijnig en geestig.[…] Een stormram van een roman.' [waardering: 5 ballen]

Biografie

Dimitri Verhulst schreef romans, verhalen, gedichten, essays, toneel, liedteksten, opera’s, scenario’s; hij presenteerde tv programma’s en regisseert films. Zijn boeken worden in 30 talen gelezen over de hele wereld. In 2015 tekende hij voor het Boekenweekgeschenk en zijn werk werd herhaaldelijk onderscheiden met nationale en internationale prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs, de Gouden Uil Publieksprijs en de Tzumprijs voor de mooiste zin van 2014. Verschillende van zijn romans werden verfilmd in internationale producties.

Zijn nieuwe roman Bechamel mucho verscheen in juni 2024.

Details

EAN :9789025476038
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatie datum :  05-07-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :211 mm
Breedte :137 mm
Dikte :17 mm
Gewicht :254 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :176