De waarheden van mijn moeder


Nederlands | 12-01-2024 | 336 pagina's

9789026365348

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 22,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Existentiële roman over een verstoorde moeder-dochterrelatie, genomineerd voor de International Booker Prize 2023. Hoe kom je nog in het reine met het verleden als toegeven noch opgeven een optie is?

Tekst achterflap

'Schokkend en medogenloos eerlijk en intelligent. Een explosieve roman!' - Dagbladet

De waarheden van mijn moeder, de nieuwe roman van de veelgeprezen Noorse schrijver Vigdis Hjorth, is het verhaal van een vrouw die kiest voor zichzelf en die daarmee de band met haar ouders verbreekt. Wat is er nog van hun relatie over als ze elkaar na dertig jaar weer zien?

Johanna was een creatief kind, de lieveling van haar moeder. Toch kiest ze ervoor om het pad te volgen dat haar vader voor haar uitstippelde. Ze trouwt en wordt advocaat. Als ze de Amerikaan Mark ontmoet, spoort die haar aan haar verlangen te volgen om kunstenares te worden. Johanna verlaat haar man en vertrekt naar de Verenigde Staten, waar ze een succesvolle carrière opbouwt met voor haar ouders kwetsend werk. Ze betaalt er een hoge prijs voor: de band met haar ouders wordt verbroken. Nu, dertig jaar later, keert ze terug. Zal ze terugvinden waarnaar ze zo intens verlangt?

De waarheden van mijn moeder van Vigdis Hjorth is een existentiële roman over fundamentele verlangens en teleurstellingen, waarbij de vraag centraal staat hoe het mogelijk is om in het reine te komen met het verleden als toegeven noch opgeven een optie is.

Recensie/Quote

Fascinerende roman over intergenerationeel trauma.

Biografie

Vigdis Hjorth is een van de meest vooraanstaande hedendaagse Scandinavische auteurs. Haar existentiële romans kenmerken zich door hun taboedoorbrekende en actuele thematiek. Hjorth ontving verschillende literaire prijzen en werd vaak genomineerd, onder meer voor de gerenommeerde Literatuurprijs van de Noordse Raad. Met De waarheden van mijn moeder stond ze op de longlist van de International Booker Prize 2023.

Details

ISBN :9789026365348
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum :  12-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :408 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :336