Gevaarlijk lekker

Chris van Tulleken


Nederlands | 07-08-2025 | 392 pagina's

9789026371134

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99

 Voorraad in de winkel
   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen




Korte beschrijving/Annotatie

Nu met voorwoord door expert duurzame lifestyle Marieke Eyskoot en nawoord van de auteur. The Sunday Times science book of the year.

Tekst achterflap

‘Gevaarlijk lekker onthult genadeloos hoe ultrabewerkte producten ons lichaam, onze gezondheid en zelfs onze cultuur ondermijnen. Dit boek is een broodnodige wake-upcall.’ Nadia Zerouali, kookboekenauteur en culinair expert

Waarom stoppen we ons vol met eten dat vergaand industrieel is bewerkt? En hoe komt het dat we daar niet mee kunnen stoppen, terwijl we weten dat het niet goed is voor ons gewicht en onze gezondheid? Welkom in de hoogtijdagen van ultrabewerkt voedsel: gevaarlijk lekker eten dat is ontworpen om ons verslaafd te maken – daarom gaat die zak chips altijd leeg.
Chris van Tulleken laat zien dat ons te lang is verteld dat we ‘gewoon’ gezondere keuzes moeten maken, terwijl ons dat bijna onmogelijk wordt gemaakt. Ultrabewerkt eten is niet alleen alom aanwezig, maar ook goedkoper dan écht gezond eten. Van Tulleken beschrijft het verwoestende effect ervan op ons lichaam, onze gezondheid, ons gewicht en de planeet, en biedt hoop én oplossingen: gezond lekker in plaats van gevaarlijk lekker eten.

‘Dit bevrijdende boek kan voorgoed veranderen hoe je eet.’ Marieke Eyskoot, expert duurzame lifestyle

‘Een brok in m’n keel en een knoop in mijn maag. Dit alarmerende boek legt een wereldwijd systeem bloot én biedt een hoopvol perspectief.’ Elisabeth Weerman, mede-oprichter The Nice Company

Biografie

Chris van Tulleken is universitair hoofddocent aan University College London en praktiserend arts infectieziektebestrijding. Hij focust zich als wetenschapper momenteel op onderzoeksintegriteit en belangenverstrengeling, met name op het gebied van (baby)voeding. Voor de BBC maakte hij talloze programma’s over gezondheid. Al tien jaar presenteert hij samen met zijn tweelingbroer Xand het met twee Bafta’s bekroonde Operation Ouch!. De voedselfuik is zijn debuut.

Details

EAN :9789026371134
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Vertaler : Auke van den Berg
Publicatie datum :  07-08-2025
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :461 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :392