Heimwee moet je koesteren

25 jaar bijzondere reizen, ontmoetingen en inzichten

Nederlands | 12-04-2023 | 336 pagina's

€ 22,50

   Bestelbaar   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

Floortje Dessing maakt de balans op: wat is haar het meest bijgebleven van de bijzondere ontmoetingen met mensen over de hele wereld? Hoe heeft het reizen haar gevormd tot wie ze nu is en hoe kijkt ze naar de toekomst?

In Heimwee moet je koesteren blikt ze terug op vijfentwintig jaar reisprogramma’s maken. Ze vertelt over wat ze leerde van mensen die het roer omgooien en bewust kiezen voor een leven dichter bij de natuur – en waarom ze daar zelf nog niet klaar voor is. Over minimalistisch leven, gezond ouder worden en andere manieren van opvoeden, eten en de tijd beleven. Over de gevaren onderweg, hoe ze in het vak is gerold en hoe ze zich herpakt als ze tegen haar eigen grenzen aanloopt. Terwijl ze dieper graaft naar haar drijfveren gaat ze de belangrijke thema’s van onze tijd niet uit de weg. Maar ze deelt ook luchtiger inzichten: zoals de ontdekking dat neushoorns net zo goed een ochtendhumeur hebben en waarom je in de bush nooit een zwarte broek moet dragen.

Heimwee moet je koesteren is een verzameling van de avonturen die Floortje de afgelopen jaren heeft beleefd: zowel groot als klein, ver weg als dicht bij huis.


Biografie

Floortje Dessing (1970) begon in 1992 bij de radio en stapte in 1995 over naar televisie. Ze presenteerde bekende reisprogramma’s als 3 op Reis, Floortje naar het einde van de wereld, Floortje blijft hier en Floortje gaat mee. In 2016 won ze de Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is ze schrijver van 365 dagen onderweg, 25 wereldroutes die je gedaan moet hebben en 100 wereldplekken die je gezien moet hebben en ambassadeur van Justdiggit en het Rode Kruis.Details

  ISBN :9789029098137
  Auteur: 
  Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum :  12-04-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :215 mm
  Breedte :141 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :524 gr
  Status : Bestelbaar
  Aantal pagina's :336
  Sleutelwoorden :  avonturen;inspiratie;persoonlijk inzicht;persoonlijke groei;reisverslag