Met Nietzsche aan de keukentafel


Nederlands | 17-01-2024 | 272 pagina's

9789029099165

Hardback


  Lees de eerste pagina's

€ 20,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap

Een praktische gids met de ideeën van de beroemde filosoof Friedrich Nietzsche als leidraad voor een intenser en creatiever leven

Met Nietzsche aan de keukentafel leert je met andere ogen kijken naar jezelf en de wereld om je heen. Aan de hand van praktische vragen en oefeningen word je uitgedaagd je opvattingen kritisch te bevragen en eerlijk te kijken naar wat jij belangrijk vindt. Hoe blijf je jezelf in een groep? Hoe vind je je sterke kanten en valkuilen? En bovenal: hoe geef jij betekenis aan een in wezen doelloos bestaan?

Friedrich Nietzsche omschreef zichzelf als een nihilist. Hij geloofde dat er geen vaststaande waarheid bestaat: geen absolute moraal, geen god en geen hoger doel. In plaats daarvan herhaalt de geschiedenis zich eindeloos, zonder ooit een bestemming te bereiken. Is het leven daarmee zinloos? Verre van! Volgens Nietzsche ligt de uitweg uit het nihilisme namelijk in jezelf: door je niets aan te trekken van bestaande conventies maar juist je eigen waarden te scheppen, kun je de nutteloosheid van het bestaan ontstijgen.


Biografie

Balthasar Thomass is filosofiedocent. Hij is de bedenker en samensteller van de boekenserie ‘Leven in de filosofie’. Voor deze serie schreef hij naast Met Nietzsche aan de keukentafel een boek over de denkwijzen van Spinoza.

Details

ISBN :9789029099165
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Ellis Booi
Publicatiedatum :  17-01-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :207 mm
Breedte :133 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :430 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :272
Sleutelwoorden :  filosofie;nietzsche;nihilisme;persoonlijke ontwikkeling;praktisch