De medische omerta


Nederlands | 02-09-2023 | 272 pagina's

9789029550352

Paperback / softback


€ 22,99


 

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap

Geneeskunde is vaak niet meer dan een door de medische industrie gecontroleerde promotie van geneesmiddelen en behandelingen. Artsen en de medische industrie maken handig gebruik van de commerciële mogelijkheden van ons zorgsysteem; ethiek, transparantie en zorgzaamheid staan daarbij niet altijd voorop. Soms wordt een patiënt bijvoorbeeld een betere behandeling onthouden, alleen vanwege het inkomen van de arts.


De marktwerking in de zorg heeft een extreme toename van kosten veroorzaakt. Iedereen weet dat het anders moet, maar iedereen beschermt de eigen positie, waardoor zorg steeds minder beschikbaar zal zijn. Jim Reekers schrijft kritisch over de zwijgcultuur binnen de zorg, en geeft aan wat er beter kan, op zeker een tiental terreinen. ‘Want,’ zo schrijft hij, ‘ik blijf een optimist’.


Jim Reekers is emeritus-hoogleraar in de interventieradiologie en was 37 jaar werkzaam in het AMC in Amsterdam. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en bekleedde diverse bestuursfuncties

'Een moedig, openhartig en scherp slijpend boek.’ – Roger van Boxtel

‘Jim Reekers kent als geen ander de medische wereld. En er is niemand beter in staat die wereld onder de microscoop te leggen, van de jacht op declarabele verrichtingen tot uit winstbejag gedreven kwakzalverij, en nog veel meer. Als het niet zo triest was, dan was het bijna lachwekkend.’ – Marcel Levi
Biografie

Jim Reekers is emeritus-hoogleraar in de interventieradiologie en was 37 jaar werkzaam in het AMC in Amsterdam. Hij heeft vele wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan en bekleedde diverse bestuursfuncties.

Details

EAN :9789029550352
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Publicatie datum :  02-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :135 mm
Dikte :20 mm
Gewicht :292 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Aantal pagina's :272