Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween


Nederlands | 08-02-2024 | 224 pagina's

9789041715524

Paperback / softback


€ 11,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Ontroerende roman over een man die, na alles te hebben verloren, zichzelf in de natuur hervindt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Tekst achterflap

Shizo groeit aan het einde van de negentiende eeuw op in het zuiden van Japan. Daar staat hij bekend om zijn uitzonderlijke hardlooptalent. Na jarenlange intensieve training is hij uitverkoren om mee te doen aan de Zweedse Olympische Spelen van 1912. Maar tijdens die wedstrijd bezwijkt Shizo en hij kan de marathon niet uitlopen. Shizo is bang dat hij zijn ouders teleurgesteld heeft en durft na deze schande niet terug naar huis. Hij trekt zich terug in de bergen. Niemand weet waar hij gebleven is. Uiteindelijk wordt hij, inmiddels een oude man, ontdekt door een Zweedse journalist die zijn verhaal kent en onthult. Wat gebeurde er precies tijdens de marathon en waar is Shizo al die jaren geweest?

Recensie/Quote

Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween is een prachtige mix van beschrijvingen van en liefde voor de natuur, de wijsheden van het shintoïsme en de geschiedenis van Japan in de vroege twintigste eeuw. En dat allemaal binnen het opmerkelijke levensverhaal van een unieke marathonloper.

Biografie

Franco Faggiani (1948) woont in Milaan en werkt als journalist. Zijn debuutroman Tussen twee werelden veroverde de harten van veel le-zers. Het jaar dat Shizo Kanakuri verdween is zijn tweede boek en werd verkozen tot Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door. Daarna verschenen De jongen die met wolken speelde, een avontuurlijk reisverhaal tijdens de Tweede Wereldoorlog, en Soms zou ik de wind willen zijn. Zijn nieuwste boek heet Het licht van de lente. Franco Faggiani wisselt zijn schrijven af met lange wandelingen in de bergen.

Details

ISBN :9789041715524
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Rainbow bv
Publicatiedatum :  08-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :190 mm
Breedte :122 mm
Dikte :16 mm
Gewicht :182 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :224
Sleutelwoorden :  japan;natuur;olympische spelen;waargebeurd