Oneindig is het land


Nederlands | 27-05-2024 | 176 pagina's

9789041741233

Hardback


€ 17,50


 

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Een reis in gedichten door het Nederlandse landschap

Tekst achterflap

Wie een moderne poëziebundel openslaat, bevindt zich opvallend vaak in landschappen. Ze roepen een ruimte op die volgens Van Dale met één blik is te overzien. De ene keer vormt het landschap zelf het belangrijkste element, de andere keer is het slechts een decor. Bomen, rivieren, vogels en planten reflecteren niet alleen het gemoed van de dichter, maar kennen ook 'diepere' lagen. Soms heeft de mens een plaats in het landschap, maar vaak ook staat hij erbuiten. Net als identiteit is het landschap aan verandering onderhevig. Toch wordt ieder landschap waar je je mee verbindt uniek en bijzonder.
Wim Huijser verzamelde voor deze bloemlezing honderdtwintig van de mooiste gedichten over het Hollandse landschap, zoals bos en heide, polders, rivierenlandschap en ons kustlandschap.
Met gedichten van H. Marsman, Hans Andreus, Jan Eijkelboom, Ida Gerhardt, M. Vasalis, Wim Brands, Judith Herzberg, Martin Reints, Hester Knibbe, en speciaal voor deze bloemlezing een gloednieuw gedicht van Willem van Toorn.

Biografie

Wim Huijser (1960) is schrijver-publicist op het snijvlak van geschiedenis, literatuur en landschap. Hij is auteur en samensteller van ruim zeventig titels en daarnaast redacteur, columnist en medewerker van verschillende tijdschriften en de website biografieportaal.nl. Veel van zijn onderwerpen verkent hij wandelend.

Details

EAN :9789041741233
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Rainbow bv
Publicatie datum :  27-05-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :191 mm
Breedte :122 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :198 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :176
Keywords :  gedichten;landschap;natuur;nederland;poëzie