Een echte ouder


Nederlands | 18-01-2024 | 288 pagina's

9789045047669

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 23,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom in zwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

Tekst achterflap

De kinderen van Eke Krijnen hebben drie ouders: twee moeders en een vader. Hun gezin roept nogal eens vragen op: Hebben jullie kinderen dezelfde vader? Wie is nou de echte moeder? Hebben jullie ze op de natuurlijke manier verwekt? Soms vindt Eke die vragen komisch, soms storend en soms doen ze verdriet.

In Een echte ouder onderzoekt Eke de heteronormatieve ideeën over het gezinsleven, familiebanden en ouderschap die vaak pas aan het licht komen wanneer een gezin niet aan het standaardplaatje lijkt te voldoen. Waarom zien we de ene ouder als een ‘echte’ ouder en de andere niet? Waarom zien we het ene gezin als ‘gewoon’ en het andere als bijzonder? Glashelder analyseert Krijnen wat ze aan queer culture over het gezinsleven tegenkomt, en voegt daar haar visies en ervaringen aan toe. Een echte ouder is een boek over verwantschap, over tegen de stroom inzwemmen en tegelijkertijd normaal willen zijn.

Recensie/Quote

'Eke fileert de mythes en werkelijkheden rond het krijgen en opvoeden van een kind minutieus, in een vurig betoog voor erkenning van haar meeroudergezin, als een kronkelende draak die haar taaie vijand (heteronormativiteit) van allerlei kanten bestookt.' [waardering: 4 ballen]

Biografie

Eke Krijnen is docent taalwetenschap bij de afdeling Neerlandistiek aan de UvA. Daar naast zet ze zich in voor betere wet geving voor meerouder gezin nen: gezinnen waarin de kinderen meer dan twee ouders hebben. Eke is zelf moeder in een meeroudergezin. Essays en opiniestukken van haar hand verschijnen in nrc, de Volkskrant en Trouw. Een echte ouder is haar debuut.

Details

ISBN :9789045047669
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  18-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :24 mm
Gewicht :342 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :288