De kleine Graeber en Wengrow


Nederlands | 18-01-2024 | 96 pagina's

9789047017837

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 12,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Een samenvatting van de belangrijkste inzichten uit het postume meesterwerk Het begin van alles van radicaal politiek activist David Graeber.

Tekst achterflap

David Graeber was een van onze belangrijkste antikapitalistische denkers. Hij was hoogleraar antropologie aan de London School of Economics, maar werd vooral bekend als een van de initiatiefnemers van Occupy Wall Street, een beweging die wereldwijd weerklank kreeg. Met zijn activisme en zijn boeken gaf hij een stem aan de ‘99 procent’ en is hij voor velen een lichtend voorbeeld in het verzet tegen de kapitalistische elite. Graeber overleed in 2020. Samen met archeoloog David Wengrow schreef hij de bestseller Het begin van alles, dat na Graebers dood postuum werd uitgegeven. In dit boek verzetten de auteurs zich tegen de bekende verhalen over het ontstaan van menselijke beschavingen. Ze tonen aan dat ongelijkheid en discriminatie geen natuurwetten zijn, maar door mensen ontwikkeld en in stand gehouden. En als dat zo is, dan kunnen we zelf het heft in handen nemen om vorm te geven aan een gelijkwaardigere wereld. De kleine Graeber en Wengrow vat de belangrijkste inzichten uit dit boek samen. Wouter van Bergen werkt als journalist voor de financiële redactie van De Telegraaf en verzorgde eerder De kleine Taleb en samen met Martin Visser De kleine Piketty en De kleine Piketty 2. Daarnaast schreef hij De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Biografie

Wouter van Bergen is financieel journalist. In Banken, bubbels en bonussen beschrijft hij de ontwikkelingen die de afgelopen tien jaar het lot van de Nederlandse economie hebben bepaald. Smaakvol verhaalt hij hoe de zoete belofte van een nieuwe Gouden Eeuw werd ingehaald door de bittere werkelijkheid van de diepste recessie sinds de jaren dertig. Samen met Martin Visser schreef hij De kleine Piketty (de samenvatting van Piketty’s eerste boek Kapitaal in de 21ste eeuw) en De kleine Piketty 2. Van Bergen schreef ook De robots komen eraan! en Banken, bubbels en bonussen.

Details

ISBN :9789047017837
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  18-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :182 mm
Breedte :116 mm
Dikte :11 mm
Gewicht :100 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :96
Reeks :  Kleine boekjes - grote inzichten