België door de ogen van Suske en Wiske


Nederlands | 14-02-2024 |

9789052408934

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 22,99

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Suske en Wiske zijn de Belgische stripiconen bij uitstek. En net zoals zij veranderd zijn (minirok, smartphone) is België in meer dan driekwart eeuw stevig door elkaar geschud. Hoe Studio Vandersteen steeds de vinger aan de pols hield, wordt in dit boek belicht door experten en fans als Erika Vlieghe, Dirk Draulans, Noël Slangen en Walter Zinzen.

Tekst achterflap

In december 2022 verschenen de laatste stroken van ‘Suske en Wiske’ in de krant De Standaard. Daarmee kwam een einde aan een traditie van zevenenzeventig jaar. Ook al loopt de reeks nog door, het verdwijnen van ‘Suske en Wiske’ als krantenstrip voelde als het einde van een tijdperk. Een tijdperk dat de reeks zélf in beeld heeft gebracht. De toenemende welvaart van België, de veranderende manier waarop wij naar Afrika kijken? Onze visie op wetenschap, het milieu, het katholicisme? Wie bladert door de ‘Suske en Wiske’-albums krijgt tussen de plaatjes door een ingekookte geschiedenis van het naoorlogse België te zien. Die geschiedenis wordt in dit boek beschreven door dertien kenners en fans. Zij hebben het over de persoonlijkheid van Lambik (miljaar!) en Sidonia (eeek!), Krimson en onze omgang met pillen, het sociale milieu van de helden, Vandersteens fascinatie voor de Spaanse Nederlanden (carambolios!), en nog veel meer. Ook het Franse en Nederlandse perspectief op ‘Suske en Wiske’ komt aan bod. De Teletijdmachine staat klaar, dus stap in: u bent uitgenodigd voor een reis door zevenenzeventig jaar getekende geschiedenis. Flits!

Biografie

De geschiedenis door de ogen van ‘Suske en Wiske’ wordt in dit boek beschreven door meer dan 10 kenners en/of fans. Onder andere Dirk Draulans, Walter Zinzen, Erika Vlieghe, Noël Slangen, Geert De Weyer en Diane Broeckhoven bekijken hun favoriete albums vanuit hun persoonlijke invalshoek en expertise. Walter Pauli focust op het veranderende sociale milieu van de helden en Gert Dooreman speculeert over hoe de persoonlijkheid van Willy Vandersteen doorschemerde in het leven van zijn personages. Vincent Scheltiens schrijft over de Spaanse Nederlanden in ‘Suske en Wiske’. En ook het Nederlandse en Franse perspectief op de reeks komt aan bod. Een nostalgisch boek over 77 jaar populaire Belgische geschiedenis.

Details

ISBN :9789052408934
Auteur: 
Uitgever :VBK - Houtekiet
Publicatiedatum :  14-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :140 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :294 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)