Slim, slimmer, slimst


Nederlands | 31-05-2023 |

9789085718215

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 12,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Een actueel, genuanceerd en laagdrempelig boek over de samenwerking tussen menselijke en kunstmatige intelligentie.

Tekst achterflap

Het vertaalt razendsnel onze teksten, herkent onze gezichten, ondersteunt artsen bij het stellen van medische diagnoses en maakt auto’s deels zelfrijdend: kunstmatige intelligentie (AI). Maar op sommige gebieden winnen zelfs peuters het nog van AI, zoals bij het begrijpen van wat een ander wil of voelt.

Hoe indrukwekkend de prestaties ook zijn, AI is op en top mensenwerk. Elk stuk AI-technologie wordt nog steeds ontworpen, gebouwd en onderhouden door mensen. Daarom gaat wetenschapsjournalist Bennie Mols in Slim, slimmer, slimst in op de relatie tussen menselijke en kunstmatige intelligentie.

Waarin is AI beter dan de mens? Waarin is de mens beter dan AI? Hoe kunnen mens en AI succesvol samenwerken? Hoe kan AI helpen om wetenschappelijke ontdekkingen te doen, muziek te maken, te schilderen of te schrijven? En moeten we bang zijn dat superintelligente AI de wereld overneemt?

Biografie

Bennie Mols is wetenschapsjournalist, gespecialiseerd in kunstmatige intelligentie. Hij studeerde natuurkunde en filosofie en schrijft voor onder meer NRC Handelsblad. Regelmatig is hij te gast op radio en tv om ontwikkelingen in de kunstmatige intelligentie en robotica te duiden. Van zijn hand verschenen eerder Turings tango (2012) en Hallo robot (2017).

Details

ISBN :9789085718215
Auteur: 
Uitgever :Veen Media
Publicatiedatum :  31-05-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :182 mm
Breedte :120 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :120 gr
Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
Reeks :  Pocket Science
Sleutelwoorden :  ai;hersenen;kunstmatige intelligentie;toekomst;wetenschap