Het proces


Nederlands | 22-05-2024 | 528 pagina's

9789400517042

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Twee moorden. Twee verdachten.

Twee advocaten op zoek naar gerechtigheid.

Tekst achterflap

Jack Lee is een witte advocaat in het Diepe Zuiden van de Verenigde Staten die nooit iets heeft gedaan om zich tegen racisme te verzetten. Totdat hij besluit om Jerome Washington te vertegenwoordigen, een Zwarte man die wordt beschuldigd van de brute moord op een oud en welvarend wit echtpaar. Het is een zaak waarin zijn cliënt geen eerlijke behandeling kan verwachten en Lee twijfelt ernstig over zijn beslissing: is hij goed genoeg om het recht te laten zegevieren?

Desiree DuBose is een Zwarte advocaat uit Chicago die haar hele leven heeft gewijd aan gerechtigheid en gelijkheid. Ze reist af naar Virginia om samen met Lee de juridische strijd aan te gaan met een openbaar aanklager die de doodstraf eist. Maar DuBose komt er al snel achter dat er veel meer op het spel staat: duistere krachten zijn aan het werk om de door de burgerrechtenbeweging behaalde overwinningen teniet te doen.

Lee en DuBose, twee advocaten die in alles elkaars tegenpolen zijn, vechten samen voor wat ooit onmogelijk leek: een kans op een eerlijk proces en gerechtigheid in een door rassenstrijd verscheurd land.

Details

EAN :9789400517042
Auteur: 
Uitgever :Bruna Uitgevers B.V., A.W.
Vertaler : J. Neon
Publicatie datum :  22-05-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :141 mm
Dikte :44 mm
Gewicht :664 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :528