De stikstoffuik

Politici in de ban van de ecolobby

Nederlands | 23-02-2023 | 132 pagina's

€ 21,50

   POD (Beschikbaar als print-on-demand.)   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen


Tekst achterflap

#1 Bestseller top 60 - April 2023

In 2019 ging Nederland ‘op slot’ door een uitspraak van de Raad van State, die het stikstofbeleid van de regering afkeurde. Een groot deel van de bouw kwam daardoor tot stilstand, en het bestaansrecht van de veehouderij kwam ter discussie te staan.

Het nieuwe kabinet Rutte IV nam begin 2022 de vlucht vooruit door 25 miljard euro belastinggeld te reserveren, vooral voor het desnoods gedwongen uitkopen van boeren. Die reageerden met wekenlange trekkeracties. Nu was Nederland pas echt in stikstofcrisis.

Arnout Jaspers fileert in ‘De Stikstoffuik’ gedetailleerd en genadeloos hoe het unieke Nederlandse stikstofprobleem ontstond, waarom Nederland als enige land ter wereld een fulltime ‘stik- stofminister’ heeft en hoe de hele ‘crisis’ gebaseerd is op onwetendheid, misbruik van wetenschap en schimmige deals in achterkamertjes.

‘De enkeling die in de alfahel het betahoofd koel hield en vanaf het begin nuchter en kritisch is geweest, is de fysicus en wetenschapsjournalist Arnout Jaspers,’ zegt bioloog en oud-minister Ronald Plasterk. ‘In dit verstandige boek vol nuttige feiten toont hij de absurditeit van het beleid aan. Iedereen zou het moeten lezen, zeker elke politicus of politiek geïnteresseerde.’

Auteur Arnout Jaspers (1958) studeerde natuurkunde in Leiden, publiceerde als wetenschapsjournalist onder meer in NRC Handelsblad en de Volkskrant en is columnist van Wynia’s Week.Details

  ISBN :9789461853462
  Auteur: 
  Uitgever :Uitgeverij Blauwburgwal
  Publicatiedatum :  23-02-2023
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :229 mm
  Breedte :149 mm
  Dikte :13 mm
  Gewicht :226 gr
  Status :POD (Beschikbaar als print-on-demand.)
  Aantal pagina's :132
  Sleutelwoorden :  boeren;crisis;stikstof;stikstofcrisis;stikstoffuik