Afrika: een gedroomde toekomst


Nederlands | 23-01-2024 | 216 pagina's

9789463106405

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 27,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap

Wie Afrika zegt, denkt: armoede, geweld, corruptie... In de media lees en zie je schrijnende verhalen over een continent dat maar niet uit het slop geraakt. Klopt dat beeld wel met de realiteit?

In Afrika, een gedroomde toekomst doorbreekt Loic De Cannière dat cliché. Al vijfentwintig jaar werkt de auteur als impactinvesteerder samen met Afrikaanse organisaties en ondernemers. Hij sprak met succesvolle landbouwers in Kenia, ambitieuze IT-ondernemers in Guinée en Ghana en vindingrijke kleermaaksters in Rwanda. Zo ontdekte hij een fascinerende wereld die verder gaat dan de waan van de dag, verder dan het doemdenken.


Afrika, een gedroomde toekomst is een moedig boek, een meeslepend en optimistisch relaas, dat de ogen opent voor wat mogelijk is, zonder blind te zijn voor mogelijke valkuilen of hindernissen. Het is ook een dwingende oproep aan de Europese landen: zij moeten de bladzijde van de kwalijke inmenging uit het verleden omslaan en de aspiraties van het Afrikaanse continent volop steunen.

Loïc De Cannière is voorzitter en oprichter van Incofin Investment Management. Het bedrijf investeert in financiële instellingen, landbouw-, voeding- en waterbedrijven in Afrika, Azië en Latijns Amerika en streeft een positieve sociaaleconomische en ecologische impact na.

Details

ISBN :9789463106405
Auteur: 
Uitgever :Pelckmans uitgevers
Publicatiedatum :  23-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :218 mm
Breedte :142 mm
Dikte :23 mm
Gewicht :319 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :216