Avontuurlijke beschouwingen


Nederlands | 02-02-2024 | 152 pagina's

9789463404129

Paperback / softback


  Lees de eerste pagina's

€ 19,90

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Avontuurlijke beschouwingen is de derde verzameling van de nooit eerder gepubliceerde essays. Ze bevat gedachten die de aanzet gaven voor talrijke boeken waarvoor Verhoeven de P.C. Hooftprijs ontving.

Tekst achterflap

Cornelis Verhoeven was een van de meest originele en invloedrijke Nederlandse filosofen. Hij was bovendien een gedreven auteur; zijn oeuvre was gigantisch. In zijn nalatenschap bevinden zich nog veel ongepubliceerde essays. De ene keer gaat het om alledaagse mijmeringen, de andere keer om denkoefeningen, om iets uit te proberen. Voor Verhoeven kon een uitdrukking of slechts één woord volstaan om een nieuw ‘avontuur’ te beginnen, om zijn beschouwingen de vrije loop te geven. Die waren afwisselend uitdagend en zelfs polemisch, heel kort of uitvoeriger zoals in de hier opgenomen essays over interpreteren, naakt-zijn en schaamte, feest vieren en crisis of over verdoken religiositeit. Maar altijd waren ze origineel. Avontuurlijke beschouwingen is de derde verzameling van de nooit eerder gepubliceerde essays. In deze bundel bevinden zich enkele meer uitgewerkte gedachten die de aanzet gaven voor talrijke boeken waarvoor Verhoeven in 1979 de P.C. Hooftprijs voor het essay heeft gekregen. Met een voorwoord van Paul van Tongeren

Biografie

Cornelis Verhoeven (1928-2001) was een aantal jaren docent oude talen en hoogleraar in de antieke wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Hij ontwikkelde in de loop der jaren een breed en zeer waardevol oeuvre aan boeken en artikelen. In 1979 werd hem de P.C. Hooftprijs toegekend.

Details

ISBN :9789463404129
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Damon VOF
Publicatiedatum :  02-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :232 mm
Breedte :152 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :333 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :152