De extremist en de wetenschapper


Nederlands | 25-01-2024 | 128 pagina's

9789463823418

Paperback / softback


€ 15,00

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Rik Peels onderzoekt in dit boek verschillende manieren om hedendaagse radicalisering beter te begrijpen. Zijn extremisten gek of zijn ze in feite gezonde, rationele mensen?

Tekst achterflap

‘Eindelijk! Een filosoof annex theoloog die een deel van het antwoord geeft waar we al decennia naar zoeken: hoe moeten we radicalisering begrijpen? Peels levert een uiterst waardevolle en unieke, nieuwe bijdrage aan de explosieve radicaliseringspuzzel.’ – Beatrice de Graaf Het icoon van gewelddadig extremisme is nog altijd de aanslag op de Twin Towers van 11 september 2001. Maar er is de afgelopen jaren veel veranderd. Extremisme komt vandaag de dag van verschillende kanten. Niet alleen is extreemrechts flink gegroeid, er is ook steeds meer anti-institutioneel radicalisme, dat zicht richt tegen overheid, wetenschap, media en rechtspraak. Ook zijn extremisme en radicaal complotdenken sterker verweven geraakt, onder meer door de coronacrisis. Rik Peels onderzoekt verschillende manieren om hedendaagse radicalisering beter te begrijpen. Zijn extremisten gek of zijn ze in feite gezonde, rationele mensen? Moeten wetenschap en overheid luisteren naar extremisten, en hoe dan? Kunnen de oudste wetenschappen, de filosofie en de theologie, ons iets leren over extremisme dat we tot nu toe gemist hebben?

Slogan/Promotie

Wat de filosofie en theologie ons kunnen leren over extremisme.

Biografie

Rik Peels is houder van een University Research Chair, hoogleraar religie en theologie en hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zijn onderzoek speelt zich af op het grensvlak van theologie en filosofie. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder met Stefan Paas God bewijzen. Argumenten voor en tegen geloven (2013).

Details

ISBN :9789463823418
Auteur: 
Uitgever :Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum :  25-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :202 mm
Breedte :126 mm
Dikte :12 mm
Gewicht :150 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Sleutelwoorden :  21ste eeuw;9/11;aanslag;amerika;biden;charlie hebdo;complotdenken;extreemrechts;extremisme;filosofie;fundamentalisme;jihadisme;media;onderzoek;politiek;psychologie;rationeel;rechtspraak;social media;theologie;traditionalisme;trump