Only in Belgium


Nederlands | 26-02-2024 | 464 pagina's

9789464750706

Hardback


€ 39,95

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap

Weinig Belgen liggen wakker van staatshervormingen. Politici zouden zich beter met de 'echte' problemen van de mensen bezighouden, klinkt het vaak. Hoe je die staat organiseert, vormt nochtans de basis om het politieke spel te kunnen spelen.

Bouteca probeert het stof van de Belgische staatshervorming af te slaan door de boeiende geschiedenis ervan te vertellen en de belangrijkste hedendaagse discussies toe te lichten. Waarom is dat federalisme eigenlijk nodig? Zouden we niet beter terugkeren naar de goede oude tijd van het unitaire België? Of is er een tussenweg mogelijk door zaken te herfederaliseren? Om die vragen te kunnen beantwoorden is een inkijk in de ontstaansgeschiedenis onontbeerlijk.

Only in Belgium is een politieke geschiedenis van België doorheen de bril van de staatshervormingen die het unieke en soms absurde uitzicht van ons land tracht te verklaren. Het verhaal begint in 1830, loopt tot op vandaag en kijkt vooruit naar de verkiezingen van juni 2024. Het is geen pessimistische kijk op hoe ons land in elkaar steekt, maar een poging om begrip en respect bij te brengen voor de flinterdunne grens tussen gek en geniaal die de voorbije zes staatshervormingen werd afgetast om de communautaire spanningen in ons land te ontmijnen.

Slogan/Promotie

Ons federalisme is opgetrokken uit koterijen. Only in Belgium eert die typisch Belgische bouwstijl in een gedetailleerd maar toegankelijk verslag van de staatshervormingen. — prof. Carl Devos, politicoloog UGent

Door terug te gaan naar de verre oorsprong van de staats-hervorming en de verschillende fases ervan te bekijken, geeft Nicolas Bouteca ons een duidelijker inzicht in het België van vandaag en van morgen. — Alain Gerlache, journalist RTBF/De Morgen

Details

ISBN :9789464750706
Auteur: 
Uitgever :Ertsberg B.V.
Publicatiedatum :  26-02-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :238 mm
Breedte :158 mm
Dikte :39 mm
Gewicht :882 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :464
Sleutelwoorden :  belgie;grondwet;staatshervorming