Champagne & Kaas
Tom Ieven-Peter Doomen
Nederlands | 29-04-2024 | 192 pagina's
9789464778502
Hardback
Bekijk inkijkexemplaar
€ 29,99
Gratis bezorging vanaf € 25,-
Retourneerbaar binnen 14 dagen
Tekst achterflap
Wijnmeester Peter Doomen en sommelier Tom Ieven beginnen hun reis bij de productie van champagne en kaas: twee verschillende producten, maar ze blijken heel wat gemeen te hebben. ‘Artisanaal’ zijn beide zeker, en afhankelijk van topingrediënten ook. Vakmanschap komt er eveneens aan te pas. Maar passen ze ook bij elkaar? Dat onderzoeken de auteurs aan de hand van verschillende thema’s. Vier thema’s vormen de basis: fruitige champagnes, roséchampagnes, champagne met hogere dosage en champagnes van het type ‘blanc de blancs’ of ‘blanc de noirs’. Daarna graven Peter en Tom dieper met vier specifiekere stijlen champagne: champagnes met veel reservewijnen, vintage champagne (millésime), champagnes met houtrijping en luxecuvées. Voor elk thema bespreken ze acht champagnes en acht kazen. Het expertenpanel proeft, slurpt en spuwt. Kritische commentaren volgen. Beide kenners beschrijven vervolgens de beste combinaties, maar ook de meest controversiële. De lezer kan zo zelf op ontdekkingsreis door de wondere wereld van champagne en kaas, en vooral: the match made in heaven.
Biografie
Tom Ieven is hoofdsommelier van Hof van Cleve en behoort tot de beste sommeliers ter wereld. Hij specialiseerde zich de laatste jaren in de combinatie champagne-kaas en behaalde een graad aan de Oostenrijkse Wijnacademie. Peter Doomen is wijnmeester van de Vlaamse Wijngilde en auteur van tal van boeken over wijn en champagne.
Details
EAN : | 9789464778502 |
Uitgever : | BORGERHOFF & LAMBERIGTS |
Publicatie datum : | 29-04-2024 |
Uitvoering : | Hardback |
Taal/Talen : | Nederlands |
Hoogte : | 252 mm |
Breedte : | 195 mm |
Dikte : | 25 mm |
Gewicht : | 940 gr |
Status : | Bestelbaar |
Aantal pagina's : | 192 |