Competentiebevordering voor de Toekomst


Nederlands | 21-02-2024 | 146 pagina's

9789464891072

Paperback / softback


€ 20,50

  Voeg toe aan mijn winkelmandje
 Product store stocks

   Te bestellen

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Korte beschrijving/Annotatie

Achtergrondinformatie voor jongeren om niet overruled te worden in onze samenleving vol kunstmatige intelligentie. Praktische toepassingen en diepgaande inzichten voor leerkrachten, opvoeders, etc.

Tekst achterflap

We leven momenteel in een zich sterk ontwikkelende samenleving met grote invloed van de kunstmatige intelligentie. Jongeren lopen het gevaar overruled te worden en dat hun privacy wordt aangetast. In deze publicatie worden suggesties gegeven hoe zij door middel van diverse 21ste-eeuwse vaardigheden dit alles toch de baas kunnen blijven. Maar het gaat niet alleen om zich te kunnen handhaven in de huidige samenleving, maar ook om jongeren te begeleiden tot vernieuwers van een nieuwe samenleving. Daarbij kan ook gebruikgemaakt worden van die 21ste-eeuwse skills. Deze publicatie, met veel aandacht voor die kunstmatige intelligentie en Design Thinking, biedt vele handvatten om beide doelstellingen te kunnen bereiken. Onmisbaar voor (aanstaande) leerkrachten, opvoeders, begeleiders en ook ouders. Blijf beheersen. Ga vernieuwen.

Biografie

Ben Daeter is jarenlang in vele vormen van het onderwijs en de stichting Leerplanontwikkeling (SLO) werkzaam geweest voor een concept leerplan voor de Pedagogische Academies. Daarnaast studeerde hij onderwijskunde en vrijetijdsagogiek aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij verdiepte zich in onderwerpen als hoogbegaafde kinderen, epigenetica, de werking van de hersenen, opvattingen over en het mysterie van het leren en aangeleerde hulpeloosheid. Hij schreef hierover reeds vele boeken en artikelen. Dit werk Competentiebevordering voor de Toekomst kan als een neerslag opgevat worden van zijn vele praktische opvoedings- en onderwijservaringen en gegroeide inzichten in het begeleiden van jongeren gericht op een voor ons allen nieuwe samenleving.

Details

ISBN :9789464891072
Auteur: 
Uitgever :Boekscout
Publicatiedatum :  21-02-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :209 mm
Breedte :148 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :224 gr
Status :Te bestellen
Aantal pagina's :146