LIBERATOR DOWN


Nederlands | 11-04-2024 | 471 Bekijk inkijkexemplaar

9789464912623

Paperback / softback


€ 29,50


 

   Beschikbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen
Afzender gedefinieerd

Op 8 mei 2024 is het 79 jaar geleden dat Nazi-Duitsland zich onvoorwaardelijk overgaf aan de zegevierende geallieerden. Op die dag in 1945 was de Tweede Wereldoorlog in het Europese Operatiegebied officieel voorbij.

De laatste jaren leek het wel of de Tweede Wereldoorlog steeds meer in de vergetelheid raakte. Recente verslagen uit de eerste hand over die trieste periode worden steeds zeldzamer en zo worden herinneringen langzaam maar zeker geschiedenis.

Het boek Liberator down waarin Jim Keeffe op boeiende wijze verslag doet van wat zijn vader, piloot James Keeffe, in die oorlogsjaren heeft meegemaakt, komt dan ook op een goed moment. Het beschrijft nauwgezet de consequenties van de keuzes die James als jonge man maakte, van bommenwerperpiloot en onderduiker tot krijgsgevangene in het beruchte kamp Stalag Luft III.

Vanaf de eerste bladzijde wordt de lezer ondergedompeld in die bizarre gebeurtenissen in de luchtoorlog boven Nazi-Duitsland. James Keeffe maakte het aan den lijve mee. Zijn ooggetuigenverslag blijft dan ook van het begin tot het einde fascineren.

Gelukkig is er nu een hernieuwd en groeiend verlangen om meer te weten te komen over de Tweede Wereldoorlog, niet alleen bij de volwassen kinderen en kleinkinderen van oorlogsveteranen in de Verenigde Staten, maar ook in Nederland, dat het zware juk van de wrede nazi-bezetting moest dragen. Hun nieuwsgierigheid om de verhalen boven water te krijgen en eer te bewijzen aan de geallieerde vliegeniers en soldaten, en aan de mannen en vrouwen van de Nederlandse verzets- en hulporganisaties – die alles riskeerden voor de vrijheid – is werkelijk hartverwarmend.

Zoals gezegd, Liberator down komt op het juiste moment; niet alleen om mijn vader te eren, maar ook degenen die met groot gevaar voor zichzelf en hun families, mijn vader hebben geholpen.

James H. Keeffe III

Details

EAN :9789464912623
Auteur: 
Uitgever :Stichting James Keefe
Publicatie datum :  11-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :240 mm
Breedte :170 mm
Dikte :28 mm
Status :Beschikbaar
Aantal pagina's :471