De keuken van Sicilië


Nederlands | 29-05-2024 |

9789493319202

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 35,00


 

   Bestelbaar

   Gratis bezorging vanaf € 25,-

   Retourneerbaar binnen 14 dagen




Tekst achterflap

Binnen Italië neemt Sicilië een bijzondere plek in. Alsof de tijd er stil heeft gestaan, een tikje geheimzinnig misschien, en vooral: met een bijzonder rijke keuken, vol van de zonnige smaken die de natuur het eiland biedt. De keuken van Sicilië is een eerbetoon aan die klassieke eetcultuur — niet alleen een verzameling recepten en technieken, maar ook een levendig portret van de Sicilianen en hun liefde voor eten. Fabrizia Lanza groeide op in een bekende familie van Siciliaanse wijnmakers. Ze werkte 25 jaar in de kunstwereld in Europa en de VS, voordat ze in 2006 terugkeerde naar Sicilië om haar moeder te helpen met haar Anna Tasca Lanza’s Cooking School. Fabrizia heeft meerdere boeken in het Engels en Italiaans geschreven, waaronder Olive, Coming Home to Sicily en Tenerumi. ‘Dit boek beschrijft alles wat me zo aantrekt in Sicilië – de diverse keukens, de rustieke, tijdloze schoonheid en het land zelf. Fabrizia is echt een lerares én een geweldig kok. Bij elk gerecht dist ze een geschiedenislesje op, en het eten is verrukkelijk.’ Alice Waters, chef-kok, restaurateur en schrijver ‘Fabrizia Lanza noemt zichzelf een hongerige antropoloog. Ze begrijpt dat eten zonder context niks voorstelt; ze weet dat elke hap die we nemen een verhaal en een culturele connectie heeft. Ik ben een hongerige, dankbare lezer.’ David Tanis, chef-kok en schrijver

Details

EAN :9789493319202
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Brandt
Publicatie datum :  29-05-2024
Uitvoering :Hardback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :257 mm
Breedte :187 mm
Dikte :31 mm
Gewicht :1178 gr
Status : Bestelbaar