21% BTW EEN WAARDELOOS IDEE, TEKEN DE PETITIE

29-05-2024 13:30

Boeken lezen is van grote waarde voor mens, samenleving én economie. Boeken zijn de dragers van onze cultuur en laten mensen van jongs af aan ook andere werelden en gezichtspunten zien. Taalvaardigheid en geletterdheid maken het verschil in de ontwikkeling van mensen, op school en op de arbeidsmarkt. Terecht dus dat in het hoofdlijnenakkoord staat dat leesvaardigheid absolute prioriteit krijgt en het bevorderen van de Nederlandse taalvaardigheid een kerntaak wordt van het hoger onderwijs. De voorgenomen hogere btw op (kinder)boeken zal echter leiden tot een forse prijsverhoging. Dat maakt boeken minder toegankelijk. Een slechte zaak, want het Nederlandse (kinder)boek is dé basis van lees- en taalvaardigheid. Juist daarom moet boeken lezen zo laagdrempelig mogelijk zijn en daarbij hoort een laag btw-tarief. Nederland is er in 2024 nóg meer bij gebaat dat het boek bereikbaar blijft voor jong en oud, ook voor mensen met een kleinere beurs! We roepen daarom iedereen op deze petitie te tekenen en te zorgen dat de btw op boeken laag blijft. NAAR DE PETITIE Goed om te weten: de petitie van Marja West wordt toegevoegd aan deze petitie, evenals onze petitie op het platform van Petitie24.nl.

Nieuws

Welkom op onze vernieuwde website!

28-05-2023 11:00

WELKOM OP ONZE NIEUWE WEBSITE! Rob en ik zijn er erg enthousiast over, voornamelijk omdat we deze website/winkel bijna geheel zelf kunnen vullen. De site gaat dus veel persoonlijker worden, met onze tips en onze berichten. Het is nog niet helemaal klaar maar er kunnen bestellingen geplaatst worden. De belangrijkste verbeteringen ten opzichte van onze oude webwinkel: • Een betere zoekmachine • Je ziet direct of we een titel op voorraad hebben • Je kunt een paar pagina’s van het boek inkijken Er gaat een aantal zaken veranderen met betrekking tot de levering: • Alle bestellingen komen bij ons binnen, ongeacht of er gekozen is voor ophalen of thuisbezorgen • We bepalen zelf of we de bestelling langsbrengen dan wel op laten sturen • Verzending is gratis binnen Nederland vanaf € 25 Let op: had je een account op onze oude website dan moet je een nieuw wachtwoord aanmaken. Je gegevens (NAW) worden dan overgezet. Veel kijk en leesplezier!

Nieuws

Welkom bij Schwobs literaire Salon Schiedam!

06-06-2023 19:30

Het Schiedams Boekhuis organiseert in samenwerking met het Schwob-team van het Nederlands Letterenfonds vier keer per jaar een literaire salon. Van te voren kiezen we samen een boek uit de lenteselectie. De avonden vinden plaats in literair café 't Spul Hoogstraat 92 in Schiedam. De salons worden begeleid door de vertaler van het desbetreffende boek of door een andere ambassadeur die zich bezig heeft gehouden met het werk. (meer informatie over het initiatief: www.schwob.nl) Wil je deelnemen? Voor € 10 (incl. welkomstdrankje) heb je een avond/middag geboekt bij Schwobs literaire salon Schiedam! Meld je aan via: e-mail info@schiedamsboekhuis.nl telefoon 0107611352 of mondeling in de winkel

Nieuws